Tramsingel 21-C3
4814AB Breda
BTW-nummer: NL0059243207

KVK: 75550504

©2019 door Loose Cups.

  • Loose Cups

✍🏻 Loose Cups Blog #1: "We zijn minder koffie gaan drinken in de afgelopen jaren." ☕️


Volgens de NOS zijn we zijn sinds 2005 in Nederland minder koffie gaan drinken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een daling te zien is in het aantal liters koffie dat gedronken wordt: ongeveer 8 procent. Hoewel we minder koffie zijn gaan drinken, geven we er wel meer geld aan uit. Het gaat om een stijging van 20 procent, blijkt uit cijfers van de Euromonitor.


Volgens Jeroen Veldkamp, twee keer Nederlands Kampioen Barista, is koffie een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het leven. Ook stelt Veldkamp dat mensen thuis koffie zetten van steeds betere en van hogere kwaliteit. En dat juicht Loose Cups natuurlijk alleen maar toe!


Betere kwaliteit koffie thuis

Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen, drinken we thuis steeds duurdere koffie. In 2010 gaven we 620 miljoen euro uit aan koffie in bijvoorbeeld de supermarkt, terwijl dat nu gaat om naar 800 miljoen euro.


Hoe verklaart marketing-directeur Erik van Houten die daling in het koffieverbruik? "Vroeger was het gewoonte om thuis of op het werk een hele pot koffie te zetten. Maar ja, heel veel spoelden we vervolgens weg door de gootsteen. Sinds de opkomst van de Senseo wint het koffie zetten per kopje terrein. We verspillen dus minder." Met een Membership van Loose Cups kun je zelf bepalen hoeveel koffiebonen je per maand ontvangt. Daarnaast is onze koffie fairtrade. Ook voor een bewust kopje koffie, kies je dus Loose Cups!
Blog geïnspireerd op:

Schutijser, J. (2020, 13 januari). Nederlanders zijn minder koffie gaan drinken, maar van betere kwaliteit. NOS, geraadpleegd op 13 januari 2020, van https://nos.nl/artikel/2318428-nederlanders-zijn-minder-koffie-gaan-drinken-maar-van-betere-kwaliteit.html.